5 redenen om te kiezen voor wasbare zwemluiers

wasbare zwemluiers

Als je je baby of peuter in de zomer laat zwemmen, weet je dat het een uitdaging kan zijn om ze klaar te maken. Hoed om te beschermen tegen de zon? Check! Badpak? Check! Zwembandjes? Dubbel check. Maar hoeveel tijd besteed je aan het nadenken over zwemluiers? Lees meer over de voordelen van wasbare zwemluiers.

wasbare zwemluiers

Milieuvriendelijk

Herbruikbare zwemluiers zijn veel beter dan een plastic wegwerpzwemluier, vooral als je bedenkt hoeveel je er moet gebruiken tijdens een dag op het strand met een peuter die het ene moment in het water wil zijn, het volgende moment er weer uit en dan er weer in en ga zo maar door. Herbruikbare luiers kunnen langer dienst doen, terwijl wegwerpluiers vaker moeten worden vervangen. Wat ons bij reden nummer twee brengt..

Zuinig

Zwemluiers zijn duur en in openbare zwembaden heb je ze nodig, dus je kan niet om deze investering heen. Je krijgt het meeste waar voor je geld door de optie te kiezen die steeds opnieuw kan worden gedragen, kan worden doorgegeven aan broers en zussen en uiteindelijk zelfs kan worden gedeeld met vrienden.

Veiliger voor de huid van je baby

Veel wegwerpzwemluiers rekken snel uit in het water en kunnen uiteindelijk wrijven en schuren over de huid van je baby. Ze kunnen ook twijfelachtige chemicaliën bevatten die je kleine zeemeermin of meerman verder kunnen irriteren. Herbruikbare zwemluiers zitten comfortabel (zelfs na herhaaldelijk wassen) en zijn gemaakt zonder agressieve, giftige chemicaliën!

Veiliger voor andere zwemmers

Niemand wil te maken krijgen met een code bruin in het zwembad. Ook kan de inname van ziekteverwekkers in de ontlasting ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. De meest effectieve optie is eigenlijk het gebruik van een zwemluier in combinatie met een plastic hoes. Herbruikbare zwemluiers zijn in wezen hetzelfde en die extra bescherming is de reden waarom steeds meer openbare zwembaden herbruikbare zwemluiers vragen.

Multifunctioneel

 Naast de milieuvriendelijke en economische voordelen, zijn herbruikbare zwemluiers ook geweldig voor zindelijkheidstraining! Ze zijn comfortabel en gemakkelijk aan en uit te trekken – precies wat je kind nodig heeft tijdens de overgang naar ‘groot kind’.