De 5 voordelen van overbroekjes voor wasbare luiers

De 5 voordelen van overbroekjes voor wasbare luiers

Overstap naar overbroekjes

Jouw kindje is geen klein babytje meer en dat is goed! De tijd van alleen maar liggen is voorbij en hij of zij wilt nu de wereld beetje bij beetje gaan verkennen. Bij het bewegen is er ook meer kans op doorlekken. Dankzij de overbroekjes krijgen de luiers een extra laag wat de kans op natte kleertjes verkleint. In dit blog vertellen wij over de 5 voordelen van overbroekjes voor wasbare luiers.

Combineren met wasbare luiers

Een groot percentage van de Nederlandse ouders kiest voor wegwerpluiers en dat is zonde! Door voor wasbare luiers te kiezen bespaar je niet alleen het milieu, je bespaart ook honderden euro’s. De overbroekjes zijn ideaal te combineren met deze wasbare luiers. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde patroontje om een leuke eenheid te behouden.

Overbroekjes zijn waterdicht

De binnen luier is niet waterdicht, daar komt het overbroekje aan te pas. Doordat de overbroekjes een binnenlaag van PUL hebben. Dit is een dicht geweven polyester dat ademend maar ook waterwerend is.

Verschillende soorten overbroekjes

Overbroekjes zijn in verschillende soorten en maten te vinden. Afhankelijk van de grootte van de wasbare luier, kies je daar de juiste maat overbroek bij. Overbroekjes zijn soepel en vallen ruim. Ze zijn uiterst geschikt om te gebruiken over voorgevormde wasbare luiers, wasbare prefold luiers en losse inleggers. Wist je dat je overbroekjes voor wasbare luiers meerdere keren kunt gebruiken voordat ze in de was moeten? Dit is natuurlijk niet het geval wanneer er een ongelukje is gebeurd.

Verschillende patronen overbroekjes

Overbroekjes zijn in verschillende soorten en kleuren te vinden. Ieder heeft zijn eigen geschiktheid voor jouw behoeften en voor die van je kindje. Je kunt kiezen uit tientallen leuke, vrolijke en kleurrijke prints en patronen. Heb je alles het liefst in de kleur geel of zoek je liever een leuk diertje voor op de broekjes? Het is allemaal mogelijk! Dankzij de unieke uiterlijk van de broekjes heeft jouw kleintje iedere dag met trots zijn overbroekje aan.

Overbroekjes op leeftijd afgestemd

Jouw kleintje groeit snel en ook daar is over nagedacht. Kies voor verschillende sluitingen die passen bij jouw wensen. Drukknoopjes maken het voor grotere kindjes minder makkelijk om de overbroekjes los te peuteren, terwijl sluitingen met klittenband perfect op maat af te stellen zijn. Wil je graag nog meer lezen over de leukste artikelen over kinderen? Je leest ze allemaal hier!