Een kwalitatieve trampoline kopen: een hele uitdaging

hf_10

Een kwalitatieve trampoline kopen valt niet altijd mee. Er is behoorlijk wat aanbod, dus hoe weet je nu zeker dat je met de juiste te maken hebt? Toen ons gezin besloot op zoek te gaan naar een geschikte trampoline zagen we op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Gelukkig ontdekte ik dat er wel enkele aanwijzingen zijn waar je op moet letten. Toen wij ons oriënteerden op trampolines, kwamen we drie typen trampolines tegen:

 

  • Rechthoekige trampolines
  • Ronde trampolines
  • Ovale trampolines

ep_1075_1_1

Een rechthoekige trampoline

Bij een rechthoekige trampoline zijn de sprongen het best te controleren. Ook is het risico dat je tegen elkaar opspringt minder groot. Professionele springers kiezen daarom meestal voor een rechthoekig exemplaar. Rechthoekige trampolines zijn dan wel weer iets duurder omdat er meer staal nodig is voor de constructie. En je moet er uiteraard wel de ruimte voor hebben.

Ronde trampolines

 

Bij ronde trampolines is de spanning op de veren en het frame evenredig verdeeld. Hierdoor spring je automatisch naar het midden. Het nadeel is dat je makkelijker tegen elkaar opbotst, maar het voordeel is dan weer dat kinderen niet snel van de trampoline af zullen springen. Een kwalitatieve ronde trampoline heeft meestal een stalen frame met buizen van 1,8 mm tot 2,1 mm dikte. Bij een rechthoekige trampoline kunnen de buizen tot wel 3 mm dik zijn.
10.95.12.00-exit-jumparena-all-in-one-oval-244x380-_8x12_5ft_-_1_2

Ovale trampolines

Tot slot nog de ovale trampoline. Die zijn wij in onze zoektocht minder vaak tegengekomen, maar hij is er wel degelijk. Hij combineert in feite de eigenschappen van de rechthoekige en de ronde trampoline. Je kind wordt naar het midden geleid én de sprongen zijn beter controleerbaar. Om deze goed te kunnen plaatsen kun je maar beter een grote of smalle tuin hebben. En een ruim budget, want deze trampoline is wat duurder dan de ronde trampoline.

Wij kozen uiteindelijk voor een kwalitatief hoogwaardige ronde trampoline. Een goede én betaalbare optie om meer te bewegen, die bovendien makkelijk inpasbaar is in de meeste tuinen.