Geboortefotografie – de basics op een rij

Geboortefotografie is nog relatief nieuw in Nederland en daardoor ook nog vrij onbekend. De laatste jaren wordt het steeds populairder onder zwangere vrouwen, maar wat houdt geboortefotografie nou precies in? En hoe verloopt zo’n reportage?

 Wat gebeurt het nou precies?

Bij een geboortefotografie reportage wordt je hele bevalling vastgelegd. Dit gebeurt vanaf het moment dat je weeën krijgt, tot zo’n twee à drie uur na de geboorte. De geboorte van een kind is een hele speciale gebeurtenis, dankzij deze reportage zal je unieke en waardevolle beelden krijgen van jouw bevalling en de geboorte van jouw kindje.

Een fotograaf kiezen

Als je besloten hebt dat je graag een geboorte reportage hebt van jouwe bevalling, dan is het belangrijk om met zorg een fotograaf te kiezen. Verschillende fotografen hebben natuurlijk ook verschillende stijlen. Zoek naar een fotograaf die past bij jouwe stijl. Zeker met geboortefotografie is het erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en de fotograaf. Hij of zij zal aanwezig zijn bij je bevalling, en ondanks dat een fotograaf altijd professioneel zal zijn, is het zeker bij een geboorte reportage erg belangrijk dat het klikt tussen jou en de fotograaf.

De dag zelf

Van te voren worden er afspraken gemaakt over hoe de dag zal verlopen. Je zal de fotograaf bellen op het moment dat de weeën beginnen. De fotograaf zal dan naar je toe komen, of het nou een ziekenhuisbevalling is of een thuisbevalling maakt niet uit. De fotograaf blijft nadat het kindje is geboren nog een paar uur zodat ook de eerste uren na de bevalling worden vastgelegd. Na een aantal weken zal je de bewerkte foto’s van de fotograaf krijgen, en kan je terugkijken op deze speciale dag.