Vertrouwde gezondheidsdiensten voor moeder en baby

Tijdens een zwangerschap worden er gezondheidsdiensten verleend aan vrouwen, baby’s en gezinnen. Dit wordt ook wel kraamzorg genoemd. Deze diensten worden niet alleen verleend tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling en na de geboorte. Na de geboorte van een baby spreken we van een kraamtijd. In de kraamtijd wordt moeder ondersteund door een kraamverzorgende. De kraamverzorgende helpt zowel met de pasgeboren baby als met het huishouden. De kraamverzorgende is dé hulp die moeder op dat moment nodig heeft. Moeders ervaren de kraamtijd vaak als prettig wegens de hulp die ze ontvangen. 

Een bijzondere periode

Na de geboorte van een baby gaat er een bijzondere periode van start. Wanneer je voor de eerste keer moeder wordt, kan deze belevenis erg spannend zijn. Dan heb je dus vooral behoefte aan vertrouwde ondersteuning. Voor de eerste keer moeder worden kan veel onzekerheden met zich mee brengen. Je moet bijvoorbeeld een baby kunnen verschonen, omkleden en laten baden. Dit kan nogal spannend zijn wanneer je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het is dus van belang dat de kraamverzorgende vertrouwd is zodat jij je geheel op je gemak voelt. Bij new chapter kraamzorg staat het verlenen van vertrouwde gezondheidsdiensten centraal. 

Wat doet een kraamverzorgende?

Een kraamverzorgende ondersteund moeder op verschillende manieren. De ondersteuning is bovendien geheel afgestemd op de behoeften van moeder en de pasgeboren baby. De gezondheid van moeder en baby zijn hierbij het allerbelangrijkst. Daarom worden er regelmatig diverse gezondheidschecks uitgevoerd bij de baby en moeder. De kraamverzorgende kan je daarnaast ook helpen met het voeden van je baby. Afhankelijk van het kraamzorgpakket dat je neemt, is het ook mogelijk dan een kraamverzorgende helpt in het huishouden. De kraamverzorgende zou bijvoorbeeld voor je kunnen afwassen en stofzuigen. Verder geeft een kraamverzorgende moeder altijd advies wanneer ze dat wilt. Een kraamverzorgende heeft dus allemaal verschillende taken. De gezondheid van moeder en baby zijn echter het belangrijkste.