Waarom baby gebaren goed zijn voor de ontwikkeling

Babygebaren: niet een heel bekend begrip in de volksmond. En eigenlijk is dat gek, het kan namelijk van zoveel positieve invloed zijn voor de ontwikkeling van jouw kind. In dit artikel vertel ik wat voor voordelen baby gebaren kunnen hebben voor jou en je kind.

Jullie zullen elkaar beter begrijpen

Dat baby’s niet kunnen praten weten we natuurlijk allemaal. Maar omdat ze niet kunnen praten hebben baby’s vaak moeite met zich te uiten wat vervolgens weer lijdt tot onbegrip bij de ouders. Baby gebaren zijn daarom een makkelijk middel om elkaar beter te kunnen begrijpen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld makkelijk aangeven wanneer ze honger hebben, en dat is natuurlijk wel zo handig om te weten!

Ontwikkeling

Naast dat jullie elkaar beter leren begrijpen zijn baby gebaren ook nog eens super goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Het blijkt dat kinderen waarvan hun ouders baby gebaren gebruiken in staat zijn om een grotere woordenschat op te bouwen. Ze kunnen woorden beter koppelen aan gebaren en ze daarom ook makkelijker onthouden.

Ook zal het leren van taal veel sneller gaan. Veel papa’s en mama’s denken dat hun kind minder snel zal praten wanneer zij baby gebaren gebruiken. Het tegendeel is waar. Het kind zal sneller de neiging hebben zich uit te drukken en dus sneller zijn of haar eerste woordje zeggen.

Wil je meer weten over hoe baby gebaren in z’n werk gaan. Of ben je simpelweg nieuwsgierig? Neem dan even een kijkje op www.zeghetmetjehandjes.nl. Hier vind je alles met betrekking tot baby gebaren.