Waarom een slaaptunnel goed is voor je kindje? Wij leggen het uit!

Er zijn veel kinderen die onrust ervaren als ze proberen om in slaap te vallen. En dat is sneu, maar het is niet iets geks. Je kent het bij jezelf toch ook wel, dat je lastig inslaap valt? Het kan zijn dat jij piekert over van alles en nog wat. Openstaande rekeningen of andere vervelende zaken die in dezelfde week of dezelfde dag zijn gebeurd. Het is daarom niet gek dat een kind diezelfde onrust ook kan ervaren. Hoe dat werkt en waarom een slaaptunnel een oplossing kan zijn, dat lees je in ons artikel. 

De werking van een slaaptunnel en oorzaken van onrust 

Je wilt toch niet dat jouw kindje onrust ervaart tijdens het slapen? Precies, dat is een van de meest vervelende dingen die je als ouder kunt ervaren. Het liefst zie je dat je kindje alles direct goed doet en direct alles goed oppakt. Maar dat is helaas niet zoals het leven is. En daarom is het belangrijk dat jij je ook goed inleest over de mogelijkheden van de slaaptunnel. Daartoe zullen we allereerst ingaan op de onrust die je kindje kan ervaren. Waar komt dat toch door? 

Zoals we in de inleiding al aangaven kan het zijn dat je kindje jouw stress aanvoelt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je kindje de dag nog aan het verwerken is. Een andere mogelijkheid – deze is wat vervelender – is dat ze een gevoel van veiligheid missen. Een gevoel van veiligheid is cruciaal voor een kind. Als hij of zij zich niet veilig voelt, kan dit dus zeker gevolgen hebben voor de slaap. Maar ook voor de ontwikkeling. Al is dat niet direct merkbaar, in de pubertijd of juist tijdens het volwassen zijn kunnen deze problemen naar voren komen. Natuurlijk probeert iedere ouder om een veilige omgeving in huis te hebben. Het aanschaffen van een slaaptunnel kan er alleen net nog een beetje meer voor zorgen dat jouw kindje zich veilig voelt.

Een aantal kenmerken van de slaaptunnel:

  • Het is een stuk rekbare stof in de vorm van een hoes;
  • Door deze om matras en matrashoes te spannen, ontstaat een cocon;
  • Er wordt hierdoor lichte druk uitgeoefend op de rug of buik, wat voor ontspanning kan zorgen.

En als een kindje zich ontspannen voelt, kan het beter in slaap komen. Het is bijzonder om te zien hoe goed dit werkt, want er zijn al vele kindjes voorgegaan. Allen met succes! Natuurlijk is het de eerste paar keer wennen, want zoiets heb je wellicht nog niet eerder gebruikt. Dat is niet erg, wij helpen je natuurlijk bij dit proces.

Wil jij de slaaptunnel ook proberen voor je kindje?

We hopen dat je een beetje weet waarom de slaaptunnel een goede uitkomst kan zijn voor je kindje. En natuurlijk ook voor jou, want als je kindje goed slaapt, dan slaap jij ook lekker – toch? Er zijn allerlei soorten, vormen en kleuren te verkrijgen via miico.nl.”>www.miico.nl. En als je vragen hebt over de producten kun je daar eveneens terecht. Laat ons weten of jouw kindje ook beter slaapt door de slaaptunnel!