Week 6 van je zwangerschap : een week vol veranderingen

6-weken-zwanger-2-212x300 Je vermoedde het misschien al een tijdje, maar vanaf nu weet je het zeker; je bent zwanger. Op dit moment vinden er allerlei veranderingen plaats in je lichaam. De grootste verandering is natuurlijk dat er een klein mensje in je buik groeit.

de-blije-doos-banner-nieuw-3

De baby in week 6

In deze fase van je zwangerschap is de baby 5 millimeter, gemeten van de stuit tot het hoofd. De baby lijkt nu het meest op een garnaaltje of een kikkervisje. Je kunt al een begin van het gelaat zien, zoals de aanzet tot de oogjes, oortjes en de omtrek van een mondje.

Het begin van de ledematen is er ook al. Het zijn nu kleine stompjes. Het hartje van je baby gaat steeds harder kloppen. Dit geluid in nog te zwak om met een doptone te beluisteren, maar met een echo zou je de hartslag al wel heel goed kunnen waarnemen.

7-weken-zwanger-1-300x202

Jij in week 6

Misschien was je direct zwanger, misschien hebben jullie langer op de zwangerschap moeten wachten. Er zijn vrouwen die moeite hebben met zwanger worden. De organisatie Moeders voor Moeders zamelt de urine in van zwangere vrouwen om andere vrouwen te helpen bij hun kinderwens. Uit deze urine onttrekken ze het HCG-hormoon; het hormoon waar jij nu vol van bent en de boosdoener voor zwangerschapsmisselijkheid en andere zwangerschapskwaaltjes. Je melkklieren worden nu gestimuleerd en je borsten zullen misschien iets gevoeliger aanvoelen en zelfs al iets groeien. Ook je tepelhoven kunnen veranderen van uiterlijk. Lees verder op Zwangerinfo.com